Общо 1124 заявления от физически лица, собственици на малки имоти

...
Общо 1124 заявления от физически лица, собственици на малки имоти
Коментари Харесай

Увеличават се желаещите да купуват малки горски имоти от държавните предпрятия

Общо 1124 заявки от физически лица, притежатели на дребни парцели в горски територии, са подадени до държавните горски предприятия за закупуване на горите им. Това се случи в границите на третата акция за закупуване на горски парцели, която започва през месец февруари 2021 година и подаването на заявки завърши на 7 май, петък, осведомят от земеделското министерство. Това е с 54% повече от заявките, подадени през предходната акция през 2016 година, когато те бяха 1112.

Основната цел на акцията е по-добра и систематична грижа за поддържането на горски територии, чиито притежатели нямат опция да стопанисват парцелите си.

Най-голям брой заявки за закупуване са подадени до Северозападно държавно дружество - Враца- 329, следвано от Югозападно държавно дружество - Благоевград с 235. Общо 143 са заявките към Южноцентрално държавно дружество - Смолян и 130 към Северно централно държавно дружество - Габрово. Заявленията до Югоизточно държавно дружество - Сливен са 236 и 51 - до Североизточно държавно дружество - Шумен.

Отделените средства от държавните предприятия за изкупуването на парцелите са в размер на 2 млн. лева.

Предвиден е двумесечен период за разглеждане на документите и правенето на оценките на парцелите от правоспособни оценители, след което ще се пристъпи към завършване на покупко-продажбите със притежателите, декларирали предпочитание да дават парцелите си за закупуване от държавните предприятия.

През предходните две акции, извършени през 2016 и 2020 година, са били финализирани покупко-продажби за закупуване на 459 парцела с обща повърхност 2819 дка на стойност 1 млн. 735 хиляди лева.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР