Общо 11 181 са новите случаи на коронавирусна инфекция в

...
Общо 11 181 са новите случаи на коронавирусна инфекция в
Коментари Харесай

Нов рекорд – 11 181 заразени за ден

Общо 11 181 са новите случаи на коронавирусна зараза в България за последното денонощия, което е връх от началото на пандемията. Рязкото увеличение на броя на инфектираните се дължи на разновидността Омикрон, който е по-заразен и по-лесно съумява да заобиколи имунитета на преболедувалите и имунизираните.

Регистрираните новите случаи са с 1185 повече от вторник. Всеки четвърти тестван през миналото денонощие е с позитивна проба, което демонстрира, че актуалната вълна на пандемията е в своя пик. Активните случаи в страната към този момент са на 170 000, което са близо 3% от популацията.

Починалите с коронавирусната зараза за денонощието са 91 души, от които 92.31% не са имунизирани. Новопостъпилите в болнично заведение са 660.

Хоспитализираните са 5259, от които 554 в интензивно поделение. В последните няколко дни броят на настанените за лекуване в болница не се усилва, което е показателно, че Омикрон не води до толкоз тежко боледуване, колкото предходните разновидности на вируса.

През миналото денонощие са сложени 18 990 дози ваксина, само че в голямата си част става дума за бустери. Ваксинираните с две дози и имунизацията на Янсен са малко под 2 милиона или към 30% от популацията. Реваксинирани са 8% от българите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР