Общо 1000 са подадените сигнали за купуване на гласове до

...
Общо 1000 са подадените сигнали за купуване на гласове до
Коментари Харесай

Общо 1000 са подадените сигнали за купуване на гласове



Общо 1000 са подадените сигнали за пазаруване на гласове до през днешния ден като 600 са оперативните, а над 400 са от очевидни източници.

Това съобщи пред публицисти в Пловдив основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров като акцентира, че са  във всички области.

Задържаните  от началото на акцията за търговия с избор са над 100.

Местата за гласоподаване са тествани и са под защита, няма никаква опасност за жителите в изборния ден, уточни още основният секретар:

" За изборния развой няма заплаха, обезпечени са изборните места, основана е организация, тествани са изборните места, ще има реализиране на засилен надзор в региона на изборните места, тъй че дано жителите да гласоподават без да се тормозят ".

От Министерство на вътрешните работи напомнят, че жителите могат да подават сигнали за нарушавания, свързани с изборния развой на денонощната телефонна линия  02 90 112 98 и имейл [email protected].

По-рано от прокуратурата оповестиха за формирани общо 760 преписки, от които 122 досъдебни производства за нарушавания на политическите права на жителите по отношение на вота.

По обявата работи: Радмила Попова БНР подкасти: В центъра на системата
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР