Общността Avtograd News във VKontakte съобщи, че заводът може да

...
Общността Avtograd News във VKontakte съобщи, че заводът може да
Коментари Харесай

Новите лади без ABS?

Общността Avtograd News във VKontakte заяви, че заводът може да предприеме такава стъпка на фона на спирания в доставката на микроелектронни съставни елементи. Според информацията АвтоВАЗ ще би трябвало да промени софтуерните процеси и да преориентира доставчиците, както и с утвърждението на Министерството на индустрията и търговията да промени техническите регламенти. Беше посочено, че към този момент се работи в тази посока и напълно скоро ще се появят нови лади без ABS.

Новите опростени конфигурации на Lada Granta и Lada Niva Legend, както беше обявено, могат да бъдат пуснати в произвеждане още през май, когато заводът излезе от насилствена отмора. По-рано стана известно, че АвтоВАЗ стопира производството на коли през април, с цел да натрупа ресурси от електронни съставни елементи и да обезпечи непрекъсната работа на конвейрите през май.

Решението за стартиране на коли без ABS системи беше показано като краткотрайна мярка, ориентирана към опазване на производството. По последни данни обаче АвтоВАЗ отхвърли информация за допустимо пускане на произвеждане на коли Lada Granta и Lada Niva Legend без антиблокираща система. За това написа порталът Lada.Online.

През последните седмици конвейрите на АвтоВАЗ работят единствено отчасти. От 21 март заводът в Толиати ще създава единствено Lada Largus и стеснен брой коли Renault, до момента в който производството на Granta и Niva към момента не работи. В този режим заводът, съгласно общността на Atypical AvtoVAZ, ще работи най-малко до 23 март. Сглобяването на Lada Vesta на площадката в Ижевск е обновено и ще продължи през цялата настояща седмица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР