Общностният център за ранно детско развитие и родителска подкрепа Надежда“

...
Общностният център за ранно детско развитие и родителска подкрепа Надежда“
Коментари Харесай

Общностният център за ранно детско развитие и родителска подкрепа Надежда помага на 1650 деца и родители

Общностният център за ранно детско развиване и родителска поддръжка " Надежда “ съумя да обхване 1650 деца с увреждания или от уязвими обществени групи и техните родители. Това стана ясно по време на информативен ден в осъществяване на плана, на който бяха показани дейностите и резултатите по плана.

Те споделиха, че от стартирането на плана през май 2016 година досега в дейностите по плана са включени 1650 и над 1000 бъдещи и сегашни родители. Основната цел на плана е предварителна защита на общественото изключване в Община Бургас, посредством даване на интегрирани услуги за ранно детско развиване.

Проектът дава поддръжка на деца в ранна възраст и техните фамилии за възстановяване на достъпа до здравна грижа, подкрепя образуването на наставнически умения, основаване на връзка родител-дете, повишение на самочувствието и увереността на родителите и възстановяване на фамилната среда.

Цел на плана е също повишение на учебната подготвеност на децата с увреждания за включване в просветителната система и подкрепя предотвратяването на изоставането на деца в профилирани институции. Той надгражда основаните по Проекта за обществено включване на Международната банка за възобновяване и развиване в интервала 2008 - 2015 година интегрирани услуги за ранно детско развиване, ориентирани към деца до 7 годишна възраст, включително деца с увреждания и техните фамилии, както и бъдещи родители.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР