Общият съд на Европейския съюз потвърди антитръстовото решение срещу американския

...
Общият съд на Европейския съюз потвърди антитръстовото решение срещу американския
Коментари Харесай

ЕС удари Гугъл“ с €4.125 млрд. глоба

Общият съд на Европейския съюз удостовери антитръстовото решение против американския софтуерен колос " Google " (Google), дъщерна компания на " Алфабет " (Alphabet), за това, че е употребявал мобилната си система " Андроид " (Android) за нарушение на свободната конкуренция, заяви Ройтерс. Съдът удостовери санкция от 4.125 милиарда евро, само че я понижи. Първоначално Европейска комисия настояваше санкцията да е 4.34 милиарда евро.

Поводът за производството бе, че таксите за разработчиците на приложения за достъп до Гугъл Play Store могат да доближат до 30%, като до момента Google не разрешава на разработчиците да употребяват различни системи за таксуване, с цел да събират заплащания от потребителите.

" Общият съд на Европейски Съюз значително удостоверява решението на Европейската комисия, че " Google " е наложил противозаконни ограничавания на производителите на мобилни устройства, опериращи посредством " Андроид " и операторите на мобилни мрежи, с цел да консолидира господстващото състояние на своята търсачка ", разгласи европейската правосъдна институцията.

" За да отрази по-добре тежестта и продължителността на нарушаването, Общият съд на Европейски Съюз смята за подходящо да наложи санкция от 4,125 милиарда евро на " Google ", като претекстовете му се разграничават в избрани аспекти от тези на Комисията ", показаха съдиите.

Заради противоречивите условия, които Гугъл изисква от търговците в „ Андроид “, Kindle реши да не продава цифрови книги през мобилното си приложение. В момента книги от компанията могат да се закупят единствено от компютър, а по-късно могат да се четат през приложението на мобилен телефон.

В края на юли Google съобщи, че ще разреши на избрани разработчици на приложения да употребяват различни системи за таксуване в Play Store, когато събират заплащания от консуматори в Европа, и това ще разреши понижаване на таксите на разработчиците. Този ход беше показан от Гугъл като първа стъпка за съблюдаване на неотдавна признатите правила на Европейски Съюз за цифровата стопанска система, а точно - Актът за цифровите пазари.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР