Общият съд на ЕС потвърди рекордната глоба на блокa срещу

...
Общият съд на ЕС потвърди рекордната глоба на блокa срещу
Коментари Харесай

Общият съд на ЕС потвърди рекордната глоба на Google

Общият съд на Европейски Съюз удостовери рекордната санкция на блокa против Гугъл за използването на операционната система за мобилни устройства Android за затвърждаване на господството на интернет търсачката на компанията, съобщи Би Би Си.

Съдът обаче реши, че санкцията от 4,3 милиарда евро обаче би трябвало да бъде понижена леко на 4,125 милиарда $. Това е най-голямата антимонополна санкция, налагана от Европейската комисия.

В мнението на съда се споделя, че Гугъл е нарушил законите, като през 2018 г е принудил производителите на телефони с Android да включват неговия уеб браузър и търсачка, с цел да имат достъп до Гугъл Play Store. Гугъл промени условията си след този случай.

От компанията обявиха, че са „ разочаровани “ от решението.

 „ Android даде на всички повече избор, а не по-малко, и поддържа хиляди сполучливи бизнеси в Европа и по света “, се споделя в изказване на Гугъл.

Общият съд на Европейски Съюз понижи леко първичната санкция на Комисията, с цел да отрази по-добре „ тежестта и продължителността “ на нарушаването.

„ Общият съд значително удостоверява решението на Европейската комисия, че Гугъл е наложила противозаконни ограничавания на производителите на мобилни устройства с Android, с цел да консолидира преобладаващата позиция на своята търсачка “, се споделя в известието на съда.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР