Общият брой на заразените с коронавирус в Русия надхвърли 8 ...

Общият брой на заразените с коронавирус в Русия надхвърли 8

Близо 35 000 заразени с коровавирус в Русия за ден

Общият брой на инфектираните с ковид в Русия надвиши 8 милиона, което е повече от 5 % от популацията, а записаните на дневна база още веднъж са с рекорден брой, съобщи Асошиейтед прес.

Националният щаб за битка с ковид заяви за 34 325 нови случаи през финалното денонощие, с които общият брой записани от началото на пандемията доближи 8 027 012 души.

Щабът заяви също, че 998 души са умряли от Covid-19 през вчерашния ден. С тях общият брой на жертвите към този момент е 224 310.

Починалите през вчерашния ден са малко под рекордните 1002 жертви, регистрирани в събота, само че бройката им посочва, че страната не престава да се бори с вируса, до момента в който темповете на имунизиране остават ниски.

Руските управляващи се пробват да ускорят темпа на имунизиране с лотарии, бонуси и други тласъци, само че повсеместният песимизъм към имунизациите и спорните сигнали от високопоставени чиновници затрудняват усилията.

Днес щабът сподели, че към 45 милиона руснаци, или 32 на 100 от популацията от общо 146 милиона, са изцяло имунизирани.

Въпреки растящия брой умряли, Кремъл изключва народен локдаун, като оня при започване на пандемията, който засегна тежко стопанската система и намали популярността на държавния глава Владимир Путин.

Вместо това, правото за налагане на лишения беше трансферирано на районните управляващи.

Някои от 85-те района на Руската федерация ограничиха наличието на огромни обстоятелства и достъпа до театри, заведения за хранене и други обекти.

Всекидневният живот в Москва, Санкт Петербург и доста други съветски градове протича значително обикновено.

Най-огромна централизация на случаи на болест има основно в относително урбанизираната Западна Русия и развитите елементи по продължение на тихоокеанското крайбрежие, като Владивосток и Хабаровск. Но в рядконаселения сибирски район Якутия и в Чукотка-в крайните североизточни елементи, също има приблизително над 150 инфектирани на 100 000 души в границите на 7-дневен срок.

Смъртността от ковид в Русия е най-висока в Европа. В международен мащаб страната е на пето място по този индикатор, след Съединени американски щати, Бразилия, Индия и Мексико, означава АП.

Източник: mediapool.bg