Общият брой на прегенерираните зелени цифрови сертификати за ваксинация срещу

...
Общият брой на прегенерираните зелени цифрови сертификати за ваксинация срещу
Коментари Харесай

Над 30 000 са прегенерираните Covid сертификати за по-малко от 4 часа



Общият брой на прегенерираните зелени цифрови документи за имунизация против Covid-19  надвиши 30 000 броя за по-малко от 4 часа.

" Информационно обслужване " вкара в употреба системата за преиздаване на документите в европейски формат в петък в 14.00 ч. Тя е създадена за оптимално облекчение на жителите, които не е належащо да посещават персоналните си лекари или имунизационните центрове, сложили имунизацията.

Притежателите на към този момент публикуван документ могат да преиздадат документа в европейски формат от уеб страницата на Националната здравно-информационна система.

За задачата би трябвало да се вкара ЕГН, номер на персонална карта и Националния референтен номер (НРН), получен при регистрацията на поставената доза в Националния указател на имунизациите. НРН може да бъде открит в остарелия документ, в колонката " Национален референтен номер ".

Системата разрешава изтеглянето на документа само в случай че всички въведени данни са попълнени правилно. Генерирането на документа не изисква дипломиран електронен автограф (КЕП).

България е една от седемте страни в Европейски Съюз, които започнаха издаването на европейски зелен документ от 1 юни, макар че регламентът на Европейска комисия влиза публично в действие месец по-късно. Другите страни са Гърция, Германия, Хърватия, Дания, Полша и Чехия. Общо 13 са страните, които съумяха да интегрират системите си с централизираната на Европейска комисия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР