Общите загуби сред цивилното население от началото на пълномащабната инвазия

...
Общите загуби сред цивилното население от началото на пълномащабната инвазия
Коментари Харесай

ООН: Повече от 8000 цивилни са убити в Украйна от началото на войната

Общите загуби измежду цивилното население от началото на пълномащабната инвазия на Русия на 24 февруари 2022 година възлизат на 21 580 души , от които 8 101 са починали, оповестиха от Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида.

Сред починалите са 3584 мъже, 2127 дами, 256 момчета и 201 девойки, както и 31 деца и 1902 възрастни, чийто пол не може да бъде открит.

" По-голямата част от докладваните цивилни жертви са породени от потреблението на експлозиви с огромен обхват на деяние, в това число тежка артилерия, голям брой ракетни установки и ракети, както и от въздушни удари ", съобщи Организация на обединените нации.

Службата на Върховния комисар по правата на индивида отбелязва, че действителният брой на жертвите е доста по-висок , защото информацията от някои места, където се водят интензивни боеве, се бави и доста известия към момента не са доказани.
 Украйна праща в пандиза двама съветски бойци за обстрел на жилищни региони
Украйна праща в пандиза двама съветски бойци за обстрел на жилищни региони

Единият е наказан на 10 година зад решетките, а другият - на 9 година

Такъв е казусът да вземем за пример в Мариупол (Донецка област), Лисичанск, Попасна и Северодонецк (Луганска област), където се твърди, че има многочислени жертви измежду цивилното население.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР