Общите задължения на НЗОК към чужди здравни фондове възлизат на

...
Общите задължения на НЗОК към чужди здравни фондове възлизат на
Коментари Харесай

Дълговете на НЗОК са 271 млн. лв.

Общите отговорности на НЗОК към непознати здравни фондове възлизат на 271 млн. лева към 31 януари 2017 година От тях просрочени към същата дата са 133 млн. лева, като се чака 73 млн. от тази сума да бъдат изплатени в рамите на актуалната година. Това съобщи в понеделник ръководителят на Надзорния съвет (НС) на НЗОК Жени Начева откакто беше назначена предходната седмица незабавна инспекция.

До инспекцията се стигна откакто стана ясно, че има съществени разминавания в цифрите, посочвани от шефа на НЗОК – проф. Камен Плочев (гореизложените), и действителните данни. Според финансовия министър Владислав Горанов ежемесечният доклад показвал просрочия от 7,6 млн. лева, което прави разлика от 126 млн. лева

В понеделник обаче стана ясно, че общият дълг е точно 271 млн. лева Разминаването в данните и обстоятелствата се дължи на систематични нарушавания на вътрешно-нормативни документи от поредност от оперативни управления, съобщи Жени Начева.

На шефа на НЗОК е предоставено до 10 март да предложи погасителни схеми към страните, подали искове за дължимите суми – Германия, Франция, Испания, Австрия, Белгия. Предстои и осъществяване на разбор по типове диагнози, по които български жители се лекуват в чужбина.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР