Общинското ръководство на Борго Верчели, наричано още Борго Булгаро, стартира

...
Общинското ръководство на Борго Верчели, наричано още Борго Булгаро, стартира
Коментари Харесай

Kръщават улица в Италия на Пейо Яворов

Общинското управление на Борго Верчели, наричано още Борго Булгаро, започва процедура по именуване на улица на известния български стихотворец и бунтовник Пейо Крачолов Яворов. Идеята за това се ражда по време на публично посещаване на кмета на Чирпан Ивайло Крачолов в Борго Верчели преди месец и половина.

Общината в провинция Верчели, район Пиемонт, в Северна Италия, е исторически обвързвана с България от епохи. В центъра на Борго Верчели се издига „ Българският замък”, принадлежал на наше знатно семейство.

Чрез видеоконферентна връзка общинските съветници на Чирпан взеха решение за именуване на площад „ Борго Верчели (Булгаро) “ в родния град на фамозния български стихотворец, оповестиха от Генералното Консулство на България в Милано.

След съвещанията на общинските препоръки публично бе намерено дърво, знак на другарството сред Борго Верчели и България пред българския палат „ Кастело Булгаро “ в селището. Това става по концепция на Генералния ни консул в Милано Таня Димитрова.

На публична гала кметът Де Маджистри, въз основата решение на Общинския съвет на Борго Верчели, разгласи Димитрова за „ почетен жител “ на италианската община.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР