Общинското направление по архитектура и градоустройство е издало 4 нови

...
Общинското направление по архитектура и градоустройство е издало 4 нови
Коментари Харесай

Пореден удар по Божков - събарят му четири нелегални постройки

 Общинското направление по архитектура и градоустройство е издало 4 нови заповеди за унищожаване на противозаконни обекти на територията на естествен парк " Витоша “. Обектите се намират край вила " Аглика ".

Става дума за постройка за обслужващ личен състав, едноетажна постройка за контролно-пропусквателен пункт, гараж и железна преграда. Заповедите за премахването им са връчени, оповестиха от НАГ. Оттам напомнят, че тече инспекция за законосъобразността и техническото положение на 17 градежа на територията на естествен парк " Витоша “ в осъществяване на предписание от Върховната административна прокуратура.

За прилежаща постройка към Групово дело " Брезовица “ е издадена заповед за унищожаване, която е в процедура по оповестяване. Предприети са и дейности по унищожаване на ограда. След влизане в действие на издадените заповеди, притежателите ще получат покана за непринудено унищожаване. В случай, че не бъдат изпълнени, Столичната община ще пристъпи към дейности по наложително унищожаване, изясняват от НАГ.

Оттам напомнят, че през 2020 година в някогашната резиденция на Тодор Живков, в този момент на дубайския дезертьор Васил Божков, са били открити още 3 противозаконни градежа: едноетажна постройка с прилежаща тераса и непълен полуподземен етаж-оранжерия, двуетажна офисна постройка с гараж, хранилища и два навеса и едноетажен склад. 

Заповедите за унищожаване бяха обжалвани от притежателя, като правосъдните производства още не са завършили. Цялостната инспекция на обектите в естествен парк " Витоша “ ще продължи и през 2021 година, прибавят от НАГ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР