Общинският център за социални услуги и дейност (ОЦСУД) в Мездра

...
Общинският център за социални услуги и дейност (ОЦСУД) в Мездра
Коментари Харесай

Общински център в Мездра бе отличен в национален конкурс за доброволчески инициативи /снимки/

Общинският център за обществени услуги и активност (ОЦСУД) в Мездра беше отличен с грамота за присъединяване си в Националния конкурс „ Най-добра доброволческа самодейност на годината “ за 2019 година Това стана на публична гала, която се състоя в президентството по случай Международния ден на доброволеца. Наградата получи Цветинка Стоянова, старши експерт „ Социални действия “ в ОЦСУД, в наличието на президента Румен Радев и на Омбудсмана на Република България Диана Ковачева.
Конкурсът „ Най-добра доброволческа самодейност “ се провежда за девета поредна година от Фондация „ Лале “ и Националния алианс за работа с доброволци и цели да покаже на обществото самодейностите, които се вършат от благосклонност и да отдаде самопризнание на хилядите доброволци у нас. Тази година бяха номинирани 49 проектa в сферите обучение, просвета, екология, спорт, градска среда, обществено включване на цивилен и бизнес организации, читалища, учебни заведения, университети, туристически сдружения и доброволчески групи.
Сред тях е самодейността на ОЦСУД - Мездра Специална лятна академия “Патиланци” за деца от обществено слаби фамилии, ползващи обществената услуга „ Безплатен топъл обяд “. Нейната цел е да осмисли свободното време на децата с забавни и стойностни занимания, които да ги стимулират да се хранят здравословно, да съблюдават добра персонална хигиена, да четат, рисуват и творят. А по този начин също да развият своето въображение и да се осмелят да мечтаят, макар тежкото състояние, в което се намират техните фамилии.
Президентът Румен Радев благодари на доброволците за отделеното от тях време, сила и труд в поддръжка на благородни дела.
„ Едно общество е мощно и има бъдеще, когато всеки един негов член осъзнае, че би трябвало да прави по този начин, че всички към него да се усещат по-добре “, съобщи президентът и добави, че даже да промениш един-единствен човешки живот към по-добро, ти променяш света. Окуражително е, че от ден на ден младежи се притеглят в доброволчески начинания, а това ни дава убеденост, че бъдещето на България е в ръцете на почтени, положителни, човеколюбиви и въодушевени хора.
Победители в състезанието „ Най-добра доброволческа самодейност 2019 “ станаха:
• Сдружение „ ИДЕА “ за самодейността Менторска стратегия „ Розови очила ", към Социалната чайна във Варна, ориентирана към младежи, растящи в обществени институции, среда на принуждение и/или беднотия, нездравословна фамилна среда, посредством даване на поддръжка за личностно и професионално развиване.
•„ Мулти Култи колектив “ за плана „ Мулти култи градска градина “, който събира в неофициална среда мигранти, бежанци, столичани, които дружно основават мултикултурна градска градина в центъра на столицата.
• „ Experian България “ за самодейността Младежка менторска стратегия, която развива и поддържа стратегия за ментори доброволци за поддръжка на младежи в риск и без фамилии, настанени в Наблюдавани жилища, по пътя им към независим живот.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР