Общинският съветник Борис Бонев нападна кметицата Йорданка Фандъкова заради нарушеното

...
Общинският съветник Борис Бонев нападна кметицата Йорданка Фандъкова заради нарушеното
Коментари Харесай

Борис Бонев обвини Йорданка Фандъкова в нарушено обещание СНИМКА

Общинският консултант Борис Бонев атакува кметицата Йорданка Фандъкова поради нарушеното й заричане за цифровизация. Младият политик, излъчен от " Спаси София ", не спести нищо по тематиката. Ето какво написа той:

Спомняте ли си, че имаше една кметица, която пред и следизборно интензивно ни убеждаваше, че дигитализацията ѝ е приоритет. Толкова беше безапелационна, че някак си ГЕРБ се излъгаха да позволен в новия Правилник за работа на общинския съвет да се запише съответна дата - 01.01.2021 година, след която всички Доклади и приложения към тях да бъдат в машинночетим формат и подписани с електронен автограф.

Е, както всичко що е ГЕРБ, обещанията не са равни на действителността - дигитализацията остава на хартия. Затова през днешния ден предложих да отпаднат всички отчети от администрацията, които не дават отговор на правилника на СОС, само че ретроградната коалиция ГЕРБ-ВМРО гласоподаваха срещу, нарушавайки личните си обещания и правилника. Очевидно дигитализацията, прозрачността и откритостта пред жителите е прекомерно огромен залък за самозабравилите се ръководещи.

Притеснително е, че огромните радетели за цифровизация също мълчат - зам.-кметът Генчо Керезов явно не се интересува от рационализация на документооборота, ръководителят на СОС не се интересува, че се нарушава Правилника за активността му, а болшинството от общинските съветници, които преди повече от година получиха безвъзмездни електронни подписи, очевидно са си ги прибрали в чекмеджетата. Толкова за дигитализацията с този кмет и с този общински съвет... 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР