Общинският съвет в Созопол прие проектобюджета за 2022 г., изработен

...
Общинският съвет в Созопол прие проектобюджета за 2022 г., изработен
Коментари Харесай

Приеха проектобюджета на Созопол - 28 830 000 лева

Общинският съвет в Созопол одобри проектобюджета за 2022 година, направен от кмета Тихомир Янакиев и екипа му. Финансовата рамка е в размер на 28 830 000 млн.лв., от които към 19 млн. са лични доходи. Общината има остарял дълг в размер на към 5 млн.лв., а тазгодишният бюджет, чието гласоподаване бе забавено с повече от 2 месеца поради невъзможността да се одобри подобен на държавно равнище, е основен за финансовото излекуване на общината, която през последните 2 години не можа да извърши редица от значимите си инфраструктурни планове поради насъбрани от предходното ръководство задължения, които трябваше да бъдат разплатени.

Инвестиционната стратегия е в размер на към 3.4 млн. лева, от които 1.8 млн. лични средства и с нея ще бъдат финансирани редица значими планове. Така да вземем за пример следва рехабилитация на улиците " Републиканска " и " Одеса ". Ново строителство от ул. " Одеса " и създаване на ул. " Цар Симеон Велики " и ул. " Цар Асен Велики " и ул. " Хан Тервел " на гр. Созопол – поправки, които ще бъдат осъществени напълно със лични средства.

През годината е включено осъществяването на спешен ремонт и създаване на отводняването на ул. " Републиканска " в участъкан от улица,,Одеса`` до,,Триъгълника`` с ул.,,Ропотамо`` отклоняване на водите по ул.,,Велека`` до съществуващото заустване. Той ще е на стойност 945 000 лева, от които обаче личното финансиране е едвам 63 000 лева Основно парите за тази активност идват от дотации. С такива средства ще бъде построена и канализационна мрежа за с. Атия и местността " Митков мост ".

Мащабни поправки на инфраструктура предстоят още в Черноморец. Там с общо 600 000 лева ще бъдат актуализирани улиците " Ал. Пушкин ", " Велека ", " Родопи " и " Черно море ".Там с други 250 000 лева ще бъде построен туристически информативен център с прилежаща към него автобусна спирка.

През тази година ще продължи и построяването на подземни контейнери в общинския център, за което от бюджета са планувани 110 000 лева Друга добра вест е, че са планувани средстава за създаване и на общински паркинг за коли на ул. " Люлин " в Новия град – план, който ще коства към 100 000 лева

Социалните политики на Община Созопол също ще бъдат финансирани, също както и спорта. Всички читалища пък ще получат еднократна финансова помощ в размер на 500 лева

" Благодаря на всички, които гласоподаваха в поддръжка на проектобюджета. Ще се постараем да бъде разходван по този начин, както е разказан пред вас тук ", сподели кметът Тихомир Янакиев откакто бе призната докладната и публично община Созопол към този момент има настоящ бюджет.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР