Общинският съвет в Плевен днес взе решение, касаещо общинския футболен

...
Общинският съвет в Плевен днес взе решение, касаещо общинския футболен
Коментари Харесай

Община Плевен реши да помогне на Спартак

Общинският съвет в Плевен през днешния ден взе решение, касаещо общинския футболен клуб Спартак и неговия спонсор, заяви пресцентърът на съвета. Решено е рекламни детайли на футболния клуб и новия спонсор на тима да бъдат сложени на билбордове и стълбове за улично осветяване в града.

350 стълба в Плевен ще бъдат предоставени безплатно за прилагане за слагане на общи рекламни флагове на Община Плевен, Спартак Плевени компанията спонсор на клуба. Решението е признато с гласовете на 38 от общинските съветници, двама са дали своят вот "въздържал се ".

Със същото решение съветниците са дали своят вот рекламни детайли на плевенския футболен клуб да бъдат сложени и на вътрешните и външни оградни уреди и фасадата на стадион "Плевен ".

Дадено е кардинално единодушие за основаване безплатно право на слагане и на 10 билборда върху парцели - общинска благосъстоятелност, на територията на град Плевен, откакто бъде утвърдена съответната скица за това от основния проектант на Общината и спазена процедурата по Закона за устройство на територията.

Председателят на УС на клуба е уведомил общинските управляващи, че е постъпило капиталово желание от букмейкърска компания за подписване на контракт за спонсорство с футболния клуб, е съобщил на съветниците кметът Георг Спартански.

От страна на спонсора е изразено предпочитание и подготвеност да оказва помощ в развиването на футбола в Плевен, като част от обществената стратегия за създаване и подготовка на елитни спортисти. Предлага се да бъде подписан и 5-годишен контракт сред компанията и Спартак Плевен - до 2024 година, като вложената сума за този интервал ще бъде в размер на 400 000 лева без Данък добавена стойност, разпределени на месечни вноски.

За сметка на компанията ще бъде и формалната екипировка на футболистите от представителния мъжки тим за сезон 2019-2020 година. От компанията са изразили и желанието си да употребяват необятните благоприятни условия за реклама и разпространение на марката, на футболния тим и на Общината посредством общи рекламни флагове, които да бъдат сложени на уличните стълбове за осветяване по главните пътно-транспортни артерии на Плевен.

Тъй като въпросните осветителни тела са включени в капитала на общинска компания "Тролейбусен превоз " и по тях е построена контактната мрежа, финансирана по плана за интегриран градски превоз, е належащо тези стълбове да бъдат извадени от общия лист.

С решението си от през днешния ден Общински съвет - Плевен, дава 350 стълба за улично осветяване в Плевен за безплатно прилагане за слагане на общи рекламни флагове на Община Плевен, ОФК "Спартак - Плевен " и компанията спонсор.

Стълбовете се намират надлежно на входно-изходните артерии откъм София, Русе и Ловеч, по улиците "Цар Самуил ", "Асен Халачев ", "Гренадирска ", "Дойран " и "Димитър Константинов " и по булевардите "Георги Кочев " и "Данаил Попов ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР