Общинският съвет одобри правилника за дейността на фонда за подкрепа

...
Общинският съвет одобри правилника за дейността на фонда за подкрепа
Коментари Харесай

Общинският съвет одобри правилника за дейността на фонда за подкрепа на местни инициативи в Търговище

Общинският съвет утвърди правилника за активността на фонда за поддръжка на локални начинания в Търговище.

Това се случи с поддръжката на всички 29 присъстващи общински съветници.

Първата сесия за кандидатствате се чака да бъде оповестена в средата на юли, след приключване на законовите периоди за обжалване на решението.

На конкурсен принцип жителите ще могат да аплайват за разпределяне на до 2500 лева за действия, свързани с възстановяване на градската среда. Такива могат да са благоустрояване на прилежащи площи към публични здания и междублокови пространства, основаване или възобновяване на зелени и цветни площи и други. Ще се поддържат и по-нестандартни хрумвания, които да трансформират средата, в която живеем, без безусловно дейностите да са свързани с поправки.

Да оферират и осъществят начинания по линия на фонда ще могат представители на неправителствения бранш, читалища, просветителни и културни институции, шефове на етажна благосъстоятелност и неофициални цивилен групи. Срокът на осъществяване на самодейностите през тази година ще бъде два месеца.

На уеб страницата на Общината ще бъде основан раздел, в който ще се разгласява настояща информация за фонда и мостри на всички нужни документи за кандидатстване. Ще бъде разгласен и телефонен номер, на който ще може да се получава подробна информация и подпомагане за попълването на документите.

След оповестяване на сесията за кандидатстване, ще се проведат и осведомителни срещи, на които в детайли ще бъдат показани насоките и формулярите за кандидатстване.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР