Общинският съвет на Ню Йорк почти единодушно гласува забрана на

...
Общинският съвет на Ню Йорк почти единодушно гласува забрана на
Коментари Харесай

Ню Йорк гласува забрана на ароматизирани електронни цигари

Общинският съвет на Ню Йорк съвсем единомислещо гласоподава възбрана на ароматизирани електронни цигари, оповестява CNBS. 42 членове на съвета са дали своят вот в поддръжка на това решение. Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио разгласи, че има намерение да подпише законопроекта, съобщи БГНЕС.
Броят на смъртните случаи от белодробни болести, породени от пушенето на електронни цигари доближи 40 в Съединените щати. Повече от 2 хиляди души страдат от белодробни болести, свързани с тях.
Преди това, законодателното заседание на щата Масачузетс също утвърди законопроект за възбрана на електронните цигари. Ако губернаторът на Масачузетс подпише документа и той стане закон, Масачузетс ще бъде първият щат в страната, който изцяло не разрешава ароматизираните електронни цигари на федерално равнище.
В допълнение към възбраната за ароматизирани електронни цигари, законопроектът планува въвеждането на данък върху електронните цигари без мирис, финансирането на съвещания за отричане на тютюнопушенето и никотинова терапия под формата на специфични дъвки и никотинови лепенки. В допълнение, артикули с високо наличие на никотин ще се продават единствено в магазини, налични за хора на 21 и повече години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР