Общинския съветник от БСП в Бургас Бенчо Бенчев, шофьорът му

...
Общинския съветник от БСП в Бургас Бенчо Бенчев, шофьорът му
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва Бенчев и Узун за укриване на Очите и на данъци

Общинския консултант от Българска социалистическа партия в Бургас Бенчо Бенчев, водачът му Йовчо Домусчиев и някогашният народен представител от Движение за права и свободи Несрин Узун са разследвани за персонално укривателство. Събраните досега доказателства сочат, че тримата са помагали на Димитър Желязков да се укрие от правораздаването, оповестява Българска национална телевизия, базирайки се на представителя на основния прокурор Румяна Арнаудова.

Материалите към този момент са изпратени на Районна прокуратура Бургас, която се чака да повдигне обвиняванията. Бенчо Бенчев и водачът му са укрили Димитър Желязков, като първо с автомобил - благосъстоятелност на компания на Бенчев, са превозили Митьо Очите от Гърция до Турция. Това е станало в миг, когато към този момент е била издадена Европейска заповед за ареста на Желязков.

След издаването на алена бюлетина за издирването му от Интерпол пък Несрин Узун е резервирал три стаи в хотел в Истанбул. Тези стаи са наети от Бенчев и Домусчиев, като единствено двамата са се записали. Там обаче действително се е настанил Димитър Желязков, където в петък против събота през нощта е арестуван. Бенчо Бенчев и Несрин Узун са разсрледвани и за присъединяване в Организираната незаконна група на Митьо Очите.

“При обиска и при претърсването на жилищата употребени от Бенчо Бенчев бяха открити документи, така наречен " бележници ", в които се съдържат сигурни данни за евентуално укриване на данъчни отговорности. Т.е. отнася се за данъчни закононарушения ”, споделя Арнаудова.

Тя не изключва разновидността Бенчев и Узун да получат обвинявания. „ Работи се и в тази посока, защото размера от доказателства, които събраха сътрудниците от последните 24 часа сочат за сериозна съпричастност на тези лица към активността на групата “, добавя Арнаудова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР