Общинските съветници в Пловдив отложиха за следваща сесия на местния

...
Общинските съветници в Пловдив отложиха за следваща сесия на местния
Коментари Харесай

Отложиха програмата и бюджета на фондация Пловдив 2019“

Общинските съветници в Пловдив отложиха за последваща сесия на локалния парламент приемането на програмата и бюджета за тази година на фондация „ Пловдив 2019 “, която приготвя града за Европейска столица на културата. Причината е неналичието на бистрота защо ще бъдат изразходвани плануваните 13 милиона лв., както и изясненост по програмата на фондацията.


Според Слави Георгиев от Патриотичния фронт общинските съветници в Пловдив не са осведомени с програмата на фондацията.
Слави Георгиев – общински консултант от Патриотичния фронт: Когато самите общински съветници не знаем какво става вътре във фондацията и в каква посока се върви, ние няма по какъв начин да си дадем гласа, с цел да одобрим нещо.
Според Георгиев при огромна част от заложените за тази година средства има нередности. Предвижда над 4 милиона лв. да отидат за административни разноски, заплати, съвещания и за външни компании. Общинският консултант от „ Съюз за Пловдив “ Дани Каназирева счита, че няма бистрота в изразходването на бюджета, по тази причина предложи да бъдат извършени срещи на фондацията с комисиите в общинския съвет.
Дани Каназирева – общински консултант от „ Съюз за Пловдив “: Европейска столица на културата не е концепцията един напудрен културен календар и едно гръмко с фойерверки разкриване. Концепцията на Европейска столица на културата е радикално друга и тя следва да даде дългосрочност на града ни.
Дани Каназирева счита, че нито един от плануваните инфраструктурни планове няма да се случи. За изненада на всички кметът Иван Тотев, който е и ръководител на управителния съвет на фондацията, съобщи, че тя би трябвало да излезе от анонимност.
Иван Тотев – кмет на Пловдив: И това за огромно страдание е в очите на общинските съветници. Ако е в очите на хората, можем да кажем, че не всеки пловдивчанин е задължен да се осведоми и да се интересува, само че когато става въпрос за общински съветници, значи, че очевидно има нещо, което би трябвало да се промени.
Общинските съветници одобриха финансовия доклад на фондацията за предходната година. В залата се чу и предложение управителният съвет на фондацията към този момент да регистрира своята активност на всеки 3 месеца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР