Общинските съветници подкрепиха докладни записки на кмета, свързани с подобряване

...
Общинските съветници подкрепиха докладни записки на кмета, свързани с подобряване
Коментари Харесай

Общинският съвет в Бургас даде зелена светлина за ремонт на медицински кабинети и участие в проект на УНИЦЕФ

Общинските съветници поддържаха докладни мемоари на кмета, свързани с възстановяване на здравните и обществени услуги в Бургас. Те дадоха единодушие общинска администрация да стартира ремонт и възстановяване изискванията на труд в медицинските кабинети в ДКЦ I, Белодробната болница и Центъра за психологично здраве.
В ДКЦ I ще бъдат ремонтирани микробиологичната лаборатория, педиатричните кабинети и манипулационните, както и осветлението в тях. В Центъра за психологично здраве ще бъде подмени остарелия и амортизиран с нов водогреен казан, а в Белодробната болница ще бъдат актуализирани 30 болнични стаи. Това са първите общински лечебни заведения, за които администрацията към този момент има готови планове. След тях Община Бургас ще изготви планове и за останалите лечебни заведения, съгласно съответните им потребности.
 Община Бургас показа концепция за довеждаща инфраструктура и бъдеща лодкостоянка в местността „ Ъгъла “ Община Бургас показа концепция за довеждаща инфраструктура и бъдеща лодкостоянка в местността „ Ъгъла “
Община Бургас ще кандидатства по европейска стратегия за средства, с които да построи още една лодкостоянка - в местността " Ъгъла " (бивш...
Местният парламент поддържа и докладната бележка на кмета за основаване на нова обществена услуга " Асистентска поддръжка ", ориентирана към лица в надтрудоспособна възраст с неспособност за самообслужване и хора с трайни увреждания, които не получават помощ и грижа в домашна среда. Капацитетът на услугата ще бъде до 355 консуматори, а за обслужването им ще се грижат 120 асистенти. Дейностите включват поддръжка от помощник за самообслужване, придвижване и напредване, смяна и поддържане на позицията на тялото, осъществяване на ежедневни и домашен действия, като осъществяването на услугата ще се разпореди на Домашен обществен патронаж - Бургас.
Зелена светлина получи и присъединяване на Бургас в план за възстановяване на средата и работата с деца със характерни потребности в девет бургаски детски градини и предварителна защита за деца от фамилии в уязвимо състояние. Тези действия ще започват след подписване на съглашение за партньорство сред Община Бургас и Детския фонд на Организация на обединените нации - УНИЦЕФ. Пилотният план " Гаранция за детето " е финансиран със средства на Европейската комисия.
Повече студенти ще могат да се възползват от общинската стратегия за стимулиране на образованието. За приемане на семестриална стипендия към този момент ще бъде задоволително студентите в постоянна форма на образование в бургаско висше образователно заведение да са постигнали най-малък семестриален триумф най-малко доста добър " 5.00 " или повече, а не както до момента единствено отличен " 6.00 ". Така по-голям брой студенти ще отговорят на изискванията и ще получат късмет да получават финансово подкрепяне до момента в който се образоват, а задачата е задържане на младежите в града и повишение на мотивацията им за учене и развиване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР