Общинските съветници от ВМРО в Русе внесоха предложение в Общинския

...
Общинските съветници от ВМРО в Русе внесоха предложение в Общинския
Коментари Харесай

ВМРО предлага еднократна финансова помощ за насърчаване на раждаемостта в Русе

Общинските съветници от Вътрешна македонска революционна организация в Русе внесоха предложение в Общинския съвет, което планува разпределяне на еднократна финансова помощ за поощряване на раждаемостта в общината. Това заяви ръководителят на групата общинския съветници от партията в Общинския съвет Асен Даскалов.

Родителите би трябвало да дават отговор на следните критерии - да имат сегашен или непрекъснат адрес в Русе и най-малко единият от двамата да е с най-малко добито приблизително обучение. Ако са изпълнени тези условия, фамилията ще получи за първо новородено или осиновено дете 200 лв.. Ако най-малко един от родителите е с висше обучение степен "Бакалавър ", помощта ще бъде 400 лв., а със степен "Магистър "- 600 лв..

Разширяват обсега на еднократната помощ на стойност от 375 лева за родители

За второ дете всяка от сумите ще се усили с по 200 лв., а в случай че фамилията има трето дете - с по 400 лв..

Даскалов изясни, че за последните седем години в Русе се следи спад на раждаемостта с към 20 %. Ако през 2012 година са се родили 1396 деца, то през 2019 година те са били 1104.

Според общинските съветници от Вътрешна македонска революционна организация сред 500 000 и 600 000 лв. годишно ще би трябвало да се заделят от общинския бюджет за осъществяването на тази мярка.

Даскалов изясни, че ще се търси поддръжка от всички групи в Общинския съвет на Русе. Ако предлагането бъде признато, то ще влезе в действие от началото на идната година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР