Общинските съветници от ГЕРБ във Велико Търново изпратиха до медиите

...
Общинските съветници от ГЕРБ във Велико Търново изпратиха до медиите
Коментари Харесай

ГЕРБ - Велико Търново: Спрете предизборните упражнения с модернизацията на депото за строителни отпадъци

Общинските съветници от ГЕРБ във Велико Търново изпратиха до медиите позиция с въпроси, които са от доста значимо значение за жителите на общината.

Те приканиха да не се спекулира предизборно с модернизацията на депото за строителни боклуци край село Леденик.

Деян Хаджийски, Георги Марков, Атанас Парушев, Нейко Генчев и Росен Иванов подчертаваха, че има стартирана процедура от Общината, резултатът от която ще е закриване на 50-годишното хранилище, рекултивиране на огромна част от терените, унищожаване на камарите с боклуци и създаване на модерна система за преработване и отнасяне. Вече са извършени и първите профилирани изследвания – геоложки и хидроложки.

Позицията на групата общински съветници от ГЕРБ във Великотърновски общински съвет гласи следното:

Депото за строителни боклуци край село Леденик е проблем и в това няма подозрение. Проблемът е за локалните поданици, за прилежащо Шемшево, за Велико Търново, за общината. Проблем, който визира околната среда и качеството на живот Проблем, който е с половинвековна история и който е заложен още от времето на социалистическия интервал в България. Този проблем има решение. И Община Велико Търново прави нужните стъпки, съобразени със законодателната уредба, с цел да стане това решение действителност.

Вместо хранилище имаме действителната опция да дадем нашия принос за построяването на модерна Система за строителни боклуци, в която те ще бъдат депонирани в профилирани съдове и в следствие - рециклирани. Този план ще постави завършек на камарите парчета, които от десетки години затрупват терените сред двете села. Вместо скупчване на боклук ще се радваме на зеленина и дървета.

Всичко това е допустимо и действително. Всичко това е постижимо и Община Велико Търново работи и подхваща съответни дейности, с цел да се случи и с цел да бъде построено с европейски средства. Затова изрично осъждаме политическите опити да се блокира този развой. Това блокиране може вечно да сложи под въпрос решаването на проблемите със строителното хранилище. Звучи неуместно да претендираш, че искаш модерни решения и да ги бламираш по всеки вероятен метод. Недопустимо е за всеки виновен политик.

Интересите на Леденик, Шемшево и Велико Търново не трябва да бъдат залог на следващите предизборни щения на която и да е политическа мощ. Особено когато същата претендира, че пази екологичните и зелени политики – бъдещето на Европа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР