Общинските съветници от “Демократична България в Столичния общински съвет изпратиха

...
Общинските съветници от “Демократична България в Столичния общински съвет изпратиха
Коментари Харесай

ДБ: Готви се проруско шествие в София, ще агитират за държав...

Общинските съветници от “Демократична България ” в Столичния общински съвет изпратиха писмо до кмета на София Йорданка Фандъкова да забрани проявата


 

Съветници от “Демократична България ” сигнализират, че се готви проруско шествие в столицата.

До нас доближи притеснителна информация, че e планувано провеждането на „ протест в поддръжка на Русия “, който да прерасне в „ празнично гражданско шествие “ под надпис „ Ние не сме неутрални! Ние сме за Русия! Победата е наша! “. В поканата към наличие, оповестена в обществените мрежи, е написано следното „ Нека всички, които милеят за България и Русия (защото ние сме неразделни елементи от едно цяло)…. “, пишат в писмо до кмета на София Йорданка Фандъкова, написа " 24 часа ".

" Обръщаме се към Вас с апел да употребявате своите пълномощия по член 12, алинея 2 от Закона за събранията, митингите и манифестациите и да наложите възбрана за осъществяване, както на митинга, по този начин и на шествието. Убедени сме, че има несъмнени данни, че двете мероприятия са ориентирани към принудително изменение на конституционно открития ред или против териториалната целокупност на страната, което Ви задължава да ги предотвратите. Свидетелство за това е горецитираното изказване, че България и Русия сме неразделни елементи от едно цяло " - аргументират се общинските съветници от Демократична България.

" Убедени сме, че не трябва да се позволяват терористични апели и изяви в центъра на европейска София. Също по този начин, при вероломната експанзия на Русия против самостоятелна Украйна и избиването на народа ѝ, в миг, в който дами и деца са принудени да бедстват без светлина и топлота, е неприемливо „ празнично шествие “ и поддръжка за убийците " - декларират още общинските съветници от “Демократична България ”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР