Общинските съветници от Демократична България в София дадоха идея за

...
Общинските съветници от Демократична България в София дадоха идея за
Коментари Харесай

Мерцедесът на Фандъкова да се използва за разнасяне на ваксини

Общинските съветници от " Демократична България " в София дадоха концепция за облекчение на ежеседмичното безчинство над персоналните лекари, които са принудени да чакат на дълги опашки за ваксини пред столичната РЗИ. " Предложихме общинската администрация да обезпечи превоз - коли и водачи, за доставка на имунизациите до кабинетите на персоналните лекари на територията на общината ", написа в профила си във Facebook Методи Лалов.

" Столичната община разполага с огромен брой служебни МПС, в това число първокласни такива, които кметът Йорданка Фандъкова и зам.-кметовете употребяват. Затова я призовахме да престане да мисли само за личния и на назначените от нея общински чиновници комфорт и неотложно да предприеме нужните логистични ограничения за осъществяване на предлагането ни ", написа шефът на общинските съветници от " Демократична България " Лалов. Според него " с обезпечаване на превоз за транспортиране на имунизациите, лекарите ще бъдат улеснени доста в грижата си за хората, ще се прекрати и унизителното състояние висококвалифицирани лица да се редят на опашки пред Столичната районна здравна ревизия, което лишава от времето, през което правят същинската си здравна активност и в последна сметка жителите ще получат по-бързо полагащата им се отбрана против рисковия вирус ".

Откакто при започване на март получиха достъп до имунизациите, персоналните лекари са принудени да се редят за флакони на изнервящи опашки, като в РЗИ-София им е обезпечена и екстра - това става в тесни коридори, където дистанцията е невъзможна. От много време здравният министър проф. Костадин Ангелов и основният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев дават обещание да решат казуса с опашките, само че не вършат на процедура нищо, като оправданието е, че няма запас и хора. Държавната администрация обаче също има величествен авто парк, който надалеч не се употребява на цялостен потенциал.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР