Общинските съветници от БСП излязоха с декларация срещу провеждането на

...
Общинските съветници от БСП излязоха с декларация срещу провеждането на
Коментари Харесай

Общинските съветници от БСП с декларация срещу Луковмарш

Общинските съветници от Българска социалистическа партия излязоха с декларация против провеждането на Луковмарш тази събота. Това съобщи ръководителят на групата в СОС Калоян Парггов, съобщи кореспондент на БГНЕС. В поддръжка на провеждането на марша се разгласи Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация, съобщи БГНЕС.
„ Изключително съм сюрпризиран от реакцията на всички политически групи. Ясна е позицията на Вътрешна македонска революционна организация, които бъркат патриотизма с нацизма, само че съм изключително неприятно сюрпризиран от мълчанието на столичния кмет, след изказванията на техния съдружен сътрудник от Вътрешна македонска революционна организация, от групата на Патриотите. Такова държание е неприемливо на прага на идните европейските избори тъй като проевропейската ориентировка се дефинира от отношението, тъкмо към този мрачен интервал от европейската история, отношението към фашизма и нацизма и не може в 21 в. да си позволим подобен толеранс “, съобщи Паргов.
Той призна, че има правосъдно решение, което разрешава провеждането на Луковмарш, само че е изумен за какво Столичната община не се опълчва на това в центъра на София да се носят знаци и разрешават да се вършат изказвания, които са в унисон с тази мракобесна идеология. Паргов сподели, че при предпочитание Фандъкова постоянно може да възпре провеждането на марша.
Кметът на София Йорданка сподели, че не желае да влиза в пропагандата на Българска социалистическа партия.
„ За втора поредна година съм издала заповед за възбрана. Тя предстои на правосъден надзор и се апелира от уредниците. Надявам се уредниците да се съобразят със заповедта ми. Съдът върна предходната заповед “, изясни Фандъкова и добави, че тя е разрешила поднасянето на цветя пред паметника на Ген. Луков, само че не и провеждането на Луковмарш тази събота.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР