Общинските съветници на БСП в София имаме положително становище за

...
Общинските съветници на БСП в София имаме положително становище за
Коментари Харесай

Паргов: Общинските съветници на БСП имаме положително становище за транзита на вода от Белмекен


Общинските съветници на Българска социалистическа партия в София имаме позитивно мнение за преноса на вода от " Белмекен " през водопровода на столицата за Перник. Това сподели ръководителят на Градския съвет на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов пред публицисти във Волуяк, съобщи " Фокус ".

" Обсъдихме го на група оня ден. Групата имаше позитивно мнение. Очакваме предлагането да влезе в СОС за разискване по комисии и за решение. Подобни обстановки могат да зародят и в други елементи на страната. Трябва да се намерения за тази връзка сред другите водоеми, с цел да може да се трансферират едни количества вода от един в различен водоем, с цел да можем да се реагира в такива спешни обстановки ", съобщи още Паргов.

Той уточни, че тази седмица е провел телефонен диалог с кмета на Перник Станислав Владимиров. " Той се обади персонално и помоли за поддръжка. В тази връзка го обсъдихме и на групата в четвъртък. Вследствие, на което излезе това на първо четене позитивно мнение, в случай, че това не заплашва водата на София. Уверението е, че няма такава заплаха на този стадий.

Паргов обърна внимание, че това софтуерно решение се чака от няколко месеца. " Знаем за извършени диалози. Онзи ден беше оповестено. Преди 30 години сходни връзки имаше в цяла България. Това е неотложно като бъдещи вложения във ВиК да бъдат построени такива връзки и при положение на повреди и такива обстановки да може да се трансферира вода от един в различен водоем ", разяснява той.

По думите му водохващанията на " Белмекен " през язовир " Бели Искър " през системата на " Софийска вода ", стигащи до " Мало Бучино " и оттова през бъдещия 13-14-километров тръбопровод, ще даде опция Перник в обстановка на рецесия да получава вода. " Условието ни е това да бъде в спешна обстановка, а не непрекъснат развой. Разбира се, КЕВР ще пресметна цената на водата, която ще употребяват перничани. Предвид близостта и свързаността на София и Перник постанова да проявим тази взаимност, като това не заплаши водата на софиянци ", сподели ръководителят на столичните социалисти.

" Имаме убеденост, че на този стадий няма заплаха от воден режим в София, популярност Богу ", сподели още Паргов и обърна внимание още, че страната би трябвало да отпусне средства за ремонт на стената на язовир " Бели Искър ", с цел да не стане спешна обстановка и в столицата.

Столична община не може да се оправи с централната част на града, какво остава за обитаемоте места като Волуяк, които са оттатък Околовръстната дъга. Това сподели още ръководителят на Градския съвет на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов пред публицисти във Волуяк.

Паргов разясни, че е поел задължения към жителите на Волуяк още в предизборната акция на територията на регион " Връбница ". " Те са свързани с настояванията за естествен живот. В 21 век качеството на живот изисква да има осветяване, да има асфалтирани улици, канал и вода и да има ред и порядък ", съобщи Паргов.

" Предстои разискване на бюджета, поръчки доста имаше по какъв начин ще се връщат парите при хората. Това, което ще държим в бюджета е 20 % от приходите, които идват от съответните региони да се върнат под формата на вложения. Не да ги считаме единствено под формата на прехрана на просветителните и здравните функционалности, само че под формата на вложения. Това значи вложения в канал и вода, в квартална инфраструктура: асфалт, бордюри, тротоари и вложения в осветлението. Крайно време е да се вземе огромно и генерално решение за осветлението на града. По метода, по който се развива последните 10-15 години, явно няма по какъв начин да решим този проблем. Виждате, че самото осветяване е от време оно ", сподели Паргов.

Според него има съвременни начини и общината би трябвало да потърси способи да влага в тях. " Поканих част от протестиращите да си създадат внушителен комитет от трима-четирима души и в Комисията по превоз в 14.30 да сложим този въпрос. Тъй като в този момент е моментът, защото в този момент се гледа бъдещето разписание за тази година, като част от бюджета. Същите представители ще проведем среща идната седмица с изпълнителния шеф на " Софийска вода ".

Очевидно в по този начин наречения проект за канал и вода, финансиран по европейски стратегии в размер на 360 млн., много от обитаемоте места ще останат отвън него. Ще се търси разновидности ли от " Софийска вода " да бъдат финансирани или опция в идващите интервали ", уточни Паргов и обърна внимание, че това доста отдалечава хората да живеят обикновено.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР