Общинските съветници дадоха зелена светлина днес на докладната записка на

...
Общинските съветници дадоха зелена светлина днес на докладната записка на
Коментари Харесай

Общинският съвет в Бургас разреши изграждането на многопрофилна детска болница

Общинските съветници дадоха зелена светлина през днешния ден на докладната бележка на кмета Димитър Николов за създаване на Многопрофилна болница за интензивно лекуване на детски заболявания в Бургас, оповестява районният уебсайт namoreto.bg.

„ Тази докладна бележка е доста значима, тъй като това ваше решение дава ход на главното грантово финансиране за създаване на детската болница в интегрирания план на Югоизточна България по районно развиване “, уточни кметът Николов по време на съвещанието на локалния парламент.

С това се дава мандат на кмета на Община Бургас взаимно с общините от Югоизточен район да приготви нужната документи и апликационна форма на план „ Модел за интегрирана детска здравна грижа на територията на Югоизточен регион” по Програмата за развиване на районите 2021 – 2027 година

В докладната бележка се показва още, че през април е получено кардинално единодушие от страна на Министъра на опазването на здравето проф. Асена Сербезова да бъде основана нова общинска болница за интензивно лекуване на детски заболявания в Бургас. След приемане на кардиналното единодушие от страна на Министъра на опазването на здравето следва да започва процедура по подготовка на документи за регистрация на лечебно заведение.

Детската болница е главен съставен елемент от Проекта „ Модел за интегрирана детска здравна грижа на територията на Югоизточен регион”, който планува създаване на партньорство сред Община Бургас, част от общините от област Бургас и от областите Сливен, Ямбол и Стара Загора, както и Медицински факултет на Университет „ Проф. Д-р Асен Златаров”.

Миналата седмица общинските съветници на Бургас се срещнаха в детайли и в елементи с идейния план на Специализирана детска болница, направен от консултантския екип на интернационалния консорциум IDOM. Целта на бъдещата детска болница е освен да обслужва Бургас, а цяла югоизточна България.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР