Общински съветници искат предсрочното прекратяване на правомощията на председателя на

...
Общински съветници искат предсрочното прекратяване на правомощията на председателя на
Коментари Харесай

Общински съветници в Каварна искат махане на шефа на Общинския съвет

Общински съветници желаят предварителното преустановяване на пълномощията на ръководителя на Общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов.

Причината е в обвиняванията против него за в нощта на парламентарните избори.

В претекстовете си съветниците декларират и че той редовно не извършва отговорностите си и уронва престижа на институцията, която съставлява. 

Във входираната докладна бележка се показва, че ръководителят на Общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов си разрешава да трансформира текстове на планове, без авансово те да са минали за разискване в комисии, както и че нарушава връзката сред общинските съветници и администрацията.

Докладната бележка за предварителното преустановяване на пълномощията на Йордан Стоянов ще бъде прегледана на идващото съвещание, което съгласно Закона за локалното самоуправление и администрация би трябвало да бъде свикано в седемдневен период.

Съветниците излизат и с декларация по отношение на замесването на името и длъжността на Стоянов в тази ситуация с пребития кмет на с. Белгун, като остро осъждат сходен акт на принуждение и твърдо се разграничават от осъществяването на сходна свирепост. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР