Общински съвет - Велинград отново увеличи бюджета на Общината в

...
Общински съвет - Велинград отново увеличи бюджета на Общината в
Коментари Харесай

Община Велинград вади на тезгяха земи за 1 900 000 лв.

Общински съвет - Велинград още веднъж усили бюджета на Общината в частта за финансови разноски. Този път нарастването е с 1 880 576 лв., които отново би трябвало да бъдат обезпечени от продажбата на общински земи.

Съветниците гласоподаваха за преразпределение на общо 2 296 925 лв. (1 880 576 лв. от нарастване, 416 349 лв. от преразпределяне от продажба на общински земи и 614 140 лв. от Републиканския бюджет по Програмата за финансови разходи). Общата сума се отнася за 38 обекта.

Спор по време на сесията провокира предлагането да бъдат включени 15 000 лв. за тръбопровод в село Света Петка, което в последна сметка бе подкрепено. Кметът на селото Бельо Мандраджиев изясни, че става въпрос за 2 улици, които чакат за асфалтиране, само че е наложителна и подмяната на старите етернитови водопроводни тръби с нови.

Бащиците задължиха ВКТВ да показа нова количествено-стойностна сметка за нужните средства, след което Общинският съвет още веднъж ще се произнесе.

Инж. Петър Кондев, шеф отдел ИБКТ в Общината, предложи план-сметката за 2021 година да се усили с още 20 000 лв.. Сумата е за ремонт и облагородяване на инфраструктурата към чешмата на извор Власа в Каменица. Идеята е да бъдат ремонтирани теренът и методите към чешмата, които от десетилетия са извънредно занемарени и провокират единствено негативни мнения измежду жителите и гостите на Велинград. Съветниците поддържаха единомислещо предлагането, само че за момента към момента не е ясно по кое време ще се случи този дълго чакан ремонт.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР