Общинската управа в Белград обяви извънредно положение поради увеличаване на

...
Общинската управа в Белград обяви извънредно положение поради увеличаване на
Коментари Харесай

Затягат мерките в Белград заради нов взрив на епидемията

Общинската администрация в Белград разгласи изключително състояние заради увеличение на броя на случаите с ковид, заяви в кметът Зоран Радойчич, съобщи seenews.com. В последните дни случаите на инфектирани в града са по 250.

На закрито ще могат да се събират до 100 души на разстояние метър и половина, а до 500 души навън, съобщи Радойчич в изказване на градската администрация на Белград.

Нощните клубове ще бъдат затворени сред 23:00 и 06:00. Контролът върху потреблението на маски ще бъде затегнат.

Около 82,5% от новорегистрираните случаи на COVID-19 в Сърбия са в Белград, а новите пациенти са най-вече младежи с проблематична клинична картина, сподели Радойчич.

" Ако не се откри ваксина, епидемията може да продължи две години със скокове и спадове. Ето за какво би трябвало да се следват елементарни ограничения, които дават резултати, като носенето на маска, общественото разграничаване и миенето на ръце ", сподели кметът, който е детски хирург.

По данни на здравното министерство на Сърбия, общо 359 нови случая на COVID-19 са били регистрирани в четвъртък и повече от 80% от тях са в Белград. В момента общият брой на дейните случаи на COVID-19 в страната е 1996.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР