Общинската организация на ГЕРБ в Карлово излиза с две предложения

...
Общинската организация на ГЕРБ в Карлово излиза с две предложения
Коментари Харесай

ГЕРБ избира между Кабаиванов и Люртова в Карлово

Общинската организация на ГЕРБ в Карлово излиза с две оферти за претендент за кмет на общината в Местни избори 2019. Едната кандидатура е на ръководителя на ГЕРБ ​- Карлово и настоящ заместник-кмет Данка Люртова, другата - на кмета доктор Емил Кабаиванов. Няколко дни по-рано досегашният кмет Емил Кабаиванов бе повдигнат публично за претендент за кмет от локална коалиция „ Обединени за нашата община “, която твърдо от години стои зад Кабаиванов.

Номинациите на Люртова и Кабаиванов ще бъдат препоръчани за разглеждане и утвърждение от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

В хода на разискванията се завъртяха имената на шефа на ОУ “Св. св. Кирил и Методий “ Доньо Тодоров и на ръководителя на Общинския съвет Теодор Шойлеков. И двамата си направиха самоотвод. Шойлеков към този момент бе претендент за кмет на ГЕРБ през 2015 година и остана трети в конкуренцията. Доньо Тодоров е преподавател, шеф на главно учебно заведение и общински консултант и отклони предлагането да бъде претендент за кмет на общината.

В прилежащата на Карлово община Сопот ГЕРБ също номинира претендент за кмет. Там локалната конструкция уточни Георги Григоров - финансист, началник на клон на застрахователно сдружение. Членовете на организацията нямаха съмнение по отношение на своя претендент. Григоров се състезава за кметския пост през 2015 година и стигна до трето място, в този момент е общински консултант от своята партия.

В Хисаря се чака в предизборната конкуренция от най-голямата политическа мощ да влезе инж. Пенка Ганева. Амбициозната дама към този момент ръководи курортната община през 2011-2015 година, а в предходния мандат бе заместник-кмет.

Все още не е ясно кого ще номинира за кметската конкуренция структурата на община Калояново. Дали в борбата за поста ще влезе ръководителят на общинската конструкция Йонко Вангов, или ГЕРБ ще поддържа безпартиен претендент, към момента не ясно. Вангов също бе претендент за кмет през 2015 година, само че не съумя да завоюва поста.

Независимо какви са номинациите на общинските структури обаче, претендентите за кметове ще бъдат избрани дефинитивно от Изпълнителната комисия на Политическа партия ГЕРБ. Това евентуално ще стане едвам откакто бъдат излъчени дефинитивно претендентите за регионалните градове, предвиждат деятели на ГЕРБ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР