Общинската болница в Елхово спира да приема болни с пневмония

...
Общинската болница в Елхово спира да приема болни с пневмония
Коментари Харесай

Във време на пандемия – Елхово де факто затвори болницата си заради недостиг на медици

Общинската болница в Елхово стопира да приема заболели с пневмония и де факто стопира работа. За това решение удостовери кметът на Елхово Петър Киров.
По думите му, в лечебното заведение има 7 заболели медици и това е повода за решението – просто няма хора. На въпрос на Българска национална телевизия не е ли могло да се направи нещо, да се командироват хора, Киров отговори, че личният състав е всеобщо в пенсионна възраст.
 Д-р Симидчиев: Притеснението за имунизациите идва от неинформираността Д-р Симидчиев: Притеснението за имунизациите идва от неинформираността
„ Руската ваксина беше първата, само че тя не мина през европейската регулация. Ако си подадат документите и дават отговор на нужните услов...
Към момента пари има, съоръжение има, сградният фонд дава отговор на всички условия – казусът е, че по-голямата част от лекарите са над 70 години, сподели кметът. Той посочи, че се надява, че след 14 дни болничното заведение отново ще проработи обикновено. Най-вероятно хората са инфектирани при работа с пациенти, допусна градоначалникът. Той е уверен, че има всеобща неуравновесеност поради ковид.
За сметка на това в Ямбол се откриват нови 18 кревати за заболели от COVID-19, като с това леглата в града стават 107. Там имало 30 свободни кревати.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР