Общинската болница по онкология  в Благоевград Свети Мина  вече разполага

...
Общинската болница по онкология  в Благоевград Свети Мина  вече разполага
Коментари Харесай

Онкоболницата в Благоевград вече разполага с високотехнологичен линеен ускорител за лъчетепарияОбщинската болница по онкология  в Благоевград " Свети Мина "   към този момент разполага с  високотехнологичен линеен ускорител за  лъчетепария и особено подготвен екип за работа  с него. Новата апаратура  ще разреши пациентите да получат най- модерното  и щадящо  лекуване на място, без да  се постанова да пътуват до столицата или в чужбина.

С решение на Общинския съвет и със заем от фонд ФЛАГ онкологичната болница влага близо 5,5 милиона лева  в новата инсталация за лъчетерапия, като бяха ремонтирани и пространствата, към които има специфични условия,  сподели шефът на лечебното заведение доктор Теодор Велчев

Успех за лечебното заведение е фактът, че  болничното заведение към този момент е базова за образование на млади лекари, а от половин година има и ново поделение по гастроентерология в региона на онкологията.

Въпреки, че е общинска, онкологичната болница е единствената в Югозападна България и  вложенията в медицинските фрагменти и инсталация от ново потомство е  изключително  значимо за спасяването на човешкия живот, сподели кметът на Благоевград Илко Стоянов.

По обявата работи: Явор Римски
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg