Общинската администрация напомня на родителите на родените през 2016 година

...
Общинската администрация напомня на родителите на родените през 2016 година
Коментари Харесай

Краен срок за класиране в първи клас

Общинската администрация припомня на родителите на родените през 2016 година деца, че крайният период за подаване на заявки онлайн за присъединяване в първото класиране за банкет на децата им в първи клас за образователната 2023/2024 година е 31 .05.202 3 година (до 23:59 часа). За подаване на заявки на книжен притежател в учебното заведение по първо предпочитание срокът е 30.05.2023 година

В електронната система са заложени редица инспекции още при подаване на заявките и родителите следва да наблюдават всички известия, с цел да не бъдат позволени грешки. При нужда от промени във към този момент подадени заявки, следва да бъде основано ново заявление, след отменяне на към този момент подаденото.

Проверка в електронната система демонстрира, че все още към момента има заявки със статус „ чернова “. Тези заявки няма да вземат участие в класирането, в случай че родителите не ги довършат до статус „ подадено “ . Ако има родители от други обитаеми места, които са въвели чернови, само че са се отказали от кандидатстване в общинско учебно заведение в град Пловдив, то рекомендацията е да анулират тези заявки.

Обявените свободни места са общо 3423 за 146 паралелки в 45-те общински учебни заведения в град Пловдив, в които има банкет в първи клас. ОУ „ Душо Хаджидеков “ има две здания и приемът в тях е за всяка от постройките поотделно. В 4 учебни заведения има паралелки по Монтесори и приемът за тях е обособен от приема в останалите паралелки – това са СУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ в регион „ Западен “, ОУ „ Екзарх Антим I “ в регион „ Централен “, СУ „ К. Величков “ в регион „ Южен “ и СУ „ Св. Седмочисленици “ в регион „ Тракия “. По предварителни разбори местата са задоволителни за всички кандидатстващи деца.

За облекчение на родителите в системата е планувана функционалност, посредством която те могат да съпоставят броя свободни места и съответния брой чакащи за тях, разпределени по сбора от събраните точки в заявките за кандидатстване. Статистическите данни се трансформират в действително време съгласно подадените заявки и се пресъздават в панела със свободни места в менюто „ чакащи класиране “ на интернет страницата на електронната система за банкет priem.plovdiv.bg.

Резултатите от класирането ще бъдат ясни към 9:00 часа на 02 .06.202 3 г .
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР