Общинската администрация на Девин ще монтира "легнали полицаи" по пътя

...
Общинската администрация на Девин ще монтира "легнали полицаи" по пътя
Коментари Харесай

Слагат ”легнали полицаи” към Триград след трагедията

Общинската администрация на Девин ще инсталира "легнали служители на реда " по пътя към Триград, където откритият мъртъв 16-годишен Кристиян блъсна група туристи.

Две седмици десетки доброволци, служители на реда и близки издирваха момчето, само че за жалост в събота Кристиян бе открит мъртъв в подножието на една от скалите на Триградското ждрело, която е с височина повече от 120 м. Наложи се алпинисти да вадят тялото, а в Триград бе разгласен печал.

Мястото е посещавано от доста хора от страната и чужбина поради намиращите се край селото естествени забележителности. Пътят обаче не е обезопасен, липсва тротоар за пешеходци.

Причината за ремонта не е единствено трагичният случай от последните две седмици, сподели кметът на Девин Красимир Даскалов, представен от БНР.

"Още преди да се случи това, със заместник-кмета бяхме решили да предвидим средства за идната година да бъдат възобновени и построени там тротоари. Сега взехме решение ", добави Даскалов.

По думите му, поради нещастието са анулирани обичайните "Орфически мистерии ", които се организират нормално в последната неделя на месец юли в Триград.

"Тази година в памет на починалото момченце Кристиян няма да бъдат провеждани, а средствата, които бяхме планували, ще бъдат пренасочени за монтирането на изкуствени ограничители на скоростта тъкмо в тази права, в която се случи трагичният случай ", изясни кметът на Девин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР