Общинска полиция ще заработи в Русе до две седмици. Тя

...
Общинска полиция ще заработи в Русе до две седмици. Тя
Коментари Харесай

Общинска полиция ще заработи в Русе

Общинска полиция ще проработи в Русе до две седмици. Тя е детайл от новото равнище на сигурност за жителите и компаниите в общината, сподели кметът на града Пенчо Милков пред Българска телеграфна агенция.

За задачата са назначени петима чиновници , които в този момент са на стаж в районните полицейски ръководства, откакто са минали наложителен шестмесечен курс на образование. Те ще са на директно послушание на кмета на Русе и ще си спомагат интензивно със профилираното общинско звено " Контрол, защита, публичен ред и сигурност " (КООРС) и с полицията.

Милков изясни, че новото равнище за сигурност включва три детайла - общинска полиция, нова организация на работа на КООРС, и обединен център за видеонаблюдение , като броят на камерите в града е повишен.

" Общинската полиция ще даде опция за мигновена реакция, когато бъде засечена неправда на камерите, и за непрекъснат надзор - пешеходен и с коли ", сподели Милков.

На разположение на новосформираното звено са предоставени два оборудвани за задачата профилирани автомобила, както и полицейски униформи с обозначителни знаци на Община Русе.

Кметът изясни, че общинските служители на реда са чиновници на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Те ще оказват подпомагане за възпрепятстването на всевъзможен тип закононарушения, в това число със задържане. Част от главните пълномощия на общинската полиция са свързани с контрола по спазването на общинските наредби, като чиновниците й ще вземат участие в обезпечаването на защита на всеобщи мероприятия, както и ще реализират надзор по сигурността на придвижването и обезпечаването на естественото напредване на градския превоз.

Заплатите на общинските служители на реда са обезпечени от общинския бюджет. Очакванията са през актуалната година съставът на звеното да бъде повишен с още петима чиновници, като договорът с регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи планува броят им да доближи 30.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР