Общинска фондация Пловдив 2019 ще продължи да работи и следващите

...
Общинска фондация Пловдив 2019 ще продължи да работи и следващите
Коментари Харесай

Без дебат: Общинсикят съвет гласува Фондация “Пловдив 2019“ да продължи работа още три години

Общинска фондация " Пловдив 2019 " ще продължи да работи и идващите три години, откакто локалният парламент утвърди предлагането на зам.-кмета Пламен Панов. 36 общински съветници споделиха " да ", а шестима се въздържаха. Гласуването мина без диспути и изявления.
Прочетете още
Според предлагането ще бъдат направени промени в учредителния акт на фондацията. В идващите три години тя ще има опция да работи по основни за града планове и стратегии. Фондацията, подготвила и изпълнила плана за първата българска европейска столица на културата, ще концентрира напъните си в стратегия, обвързвана с интернационалния имидж и стопанската система на Пловдив. Тя ще продължи да работи и по устойчивостта на основни за града и района събития и да носи доходи за локалната стопанска система.

С тригодишната рамка се дава опция на фондацията да кандидатства по интернационалните и национални стратегии и да развива мрежата си от интернационалните партньорства. Освен това фондацията ще може да продължи да е главен сътрудник на най-големите фестивали в страната. Тя ще е и бенефициент по Националния проект по възобновяване и развиване, с цел да основава нова културна стратегия. Близо 4 млн. лева ще са нужни на общинската конструкция за идващите три години, с цел да продължи сполучливо активността си, обвързвана с развиването на културния туризъм и огромните събития.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР