ОбщинитеМедковец и Монтана ще получат безвъзмездно финансиране от близо 60

...
ОбщинитеМедковец и Монтана ще получат безвъзмездно финансиране от близо 60
Коментари Харесай

Кметовете на Монтана и Медковец си стиснаха ръцете за общ проект

ОбщинитеМедковец и Монтана ще получат безплатно финансиране от близо 60 хиляди лв. по програмата за развиване на селските региони за основаване на локална инициативна група. Подготвителните действия за това са планувани доникъде на септември.Партньори в плана са двете общини, читалищата в село Смоляновци и в село Пишурка и аграрни производители от Медковец и Монтана.

През идващите месеци екипът ще да приготви 5-годишна тактика за локално развиване на територията на28- те села в Монтана и Медковец.Основана тенденция е да се засилва капацитета на всички заинтригувани страни, посредством основаване на локални партньорства сред представители от обществения, стопанския и нестопанския бранш.Предвижда се близо 12600 души да вземат участие в осведомителните събития по плана. Ще бъдат направени разбори на територията, подготвени най-малко 50 водачи на локалната общественост, организирани140 работни срещи.

В рамките на плана ще бъдат основани умения и потенциал на локалната инициативна група Монтана – Медковец, която ще бъда четвъртата, учредена в региона. В дейностите се планува иинформиране на необятната общност за метода „ Водено от общностите локално развиване ” и опциите за финансирана на начинания по повече от един фонд.

МИГ Медковец- Монтана ще работи за интегрирано и стабилно развиване на територията като съставлява ползите на общността, обществената и културна характерност на региона и конкурентнитепредимства.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР