Общините Благоевград и Симитли са в спор за подхвърлени бездомни

...
Общините Благоевград и Симитли са в спор за подхвърлени бездомни
Коментари Харесай

Спор между две общини заради кучета-туристи

Общините Благоевград и Симитли са в спор за подхвърлени бездомни кучета. От община Благоевград внезапно открили, че в града се разхождат кучета - туристи от Симитли.
 
„ Кучетата си имат марка. Когато са получени сигналите, при инспекция на ушната марка, се открива, че са от Симитли ”, сподели кметът на Благоевград Илко Стоянов, съобщи.

„ Чух се с кмета на Симитли. Не би трябвало автоматизирано да се допуска, че кметът е разпоредил тези кучета да се реалокират. Напротив! Ние имаме добра връзка, даже коментирахме да си оказваме помощ между тях. Има общ план за създаване на подслон сред двете общини ”, съобщи Стоянов.

Кметът на Симитли през формалния канал на общината написа: „ Уважаема община Благоевград, апелирам да не ни крадете любимците и след това да се оплаквате в регионалната дирекция. Моля, върнете ни кучетата, те са атракция в нашия град. Всеки ден децата си играят на градския площад с тях. Те са техните любимци. Какъв човек е този, който ги откъсва от естествената им среда и от любовта на децата. Община Симитли обгрижва своите любимци и за нас, жителите на общината, това е кражба на любимци. Моля върнете ни ги ”, заяви Апостол Апостолов.  

„ Ще върнем едното куче. За другото има осиновител. Готов съм да му върна доста кучета, в случай че желае ”, съобщи Илко Стоянов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР