Общината ще търси финансиране за възстановяване на панорамния път Варна

...
Общината ще търси финансиране за възстановяване на панорамния път Варна
Коментари Харесай

Общинският съвет иска от Иван Портних да осигури средства за естакадата до Трифон Зарезан 


Общината ще търси финансиране за възобновяване на панорамния път Варна – Златни пясъци, в сектора на свлачището „ Трифон Зарезан “. На днешното си съвещание Общинският съвет реши да разпореди на кмета да направи всичко належащо за обезпечаване на средства за изследване, планиране, подсилване на пътя, който към този момент доста години е затворен и основава спънки за туристически начинания. Към момента има направен абстрактен план. Той планува построяването на естакада с дължина към 200 м, според от резултатите на инженеринговото изследване. Тази естакада ще бъде фундирана на надълбоко залягащи водачи и щлицови стени, по която ще минава двулентово пътно платно и велоалея. Проектът включва също пешеходна алея и панорамна площадка в централната част на пътя, осведоми chernomore.bg

Свлачище „ Трифон Зарезан “ е интензивно и геоложките условия се трансформират с времето. Затова е значимо, като се обезпечи финансирането, да се пристъпи към осъществяване, стана ясно на днешното съвещание. Поради скъпата инвестиция, нарасналата трудност на оборудването, характерната и усложнена геоложка среда ще бъде належащо софтуерно време за реализиране на всички действия – от старта с правенето на цялата документи до стартирането на пътя в употреба.

С реализацията на плана ще бъде възобновен интернационалният път Е- 87 от Варна до Констанца. Друг предстоящ позитивен резултат е обновяването на инфраструктурата в региона, обслужваща към 3 000 семейства, както и доста посетители и туристи. Негативното деяние на свлачищните процеси ще бъде отстранено. Днешното решение на Общинския съвет беше взето с съвсем цялостно единогласие. От 44 дали своят вот съветници единствено един се въздържа.

Местният парламент упълномощи представителят на община Варна да взе участие в Общото заседание на съдружниците на „ Водоснабдяване и канализация – Варна “. То е планувано за 17 април т.г. Преди това обаче шефът на ВиК – Варна инж. Валентин Вълканов, ще участва на закрита комисия „Собственост и стопанство“ и ще дава отговор на въпроси на съветниците.

/заглавието е на редакцията/
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР