Общината напомня на родителите за възможността да кандидатстват за получаване

...
Общината напомня на родителите за възможността да кандидатстват за получаване
Коментари Харесай

Родителите в Русенско могат да кандидатстват за финансова помощ за второ дете

Общината припомня на родителите за опцията да аплайват за приемане на еднократна парична помощ в размер на 150 лв. за новородено/осиновено второ дете и 400 лв. при раждане на близнаци.

Помощта се дава на децата, родени след 31 деекмври 2020 г. Право на нея имат хора с непрекъснат и сегашен адрес на територията на общината, като единият родител следва да е с непрекъснат адрес не по-малко от една година все още на раждане на детето.       

Второто изискване е да са навършили 18-годишна възраст все още на раждане на детето. Освен това и двамата родители/осиновители би трябвало да имат непрекъснати здравноосигурителни права все още на подаване на настояването.

Желаещите да се възползват от еднократната помощ би трябвало да подадат  заявление-декларация  по пример в деловодството на Община Русе в период до навършване на шест месеца от раждането/осиновяването на детето.

Информация за останалите документи, които следва да се приложат, може да откриете. До момента финансово са подкрепени 165 фамилии с новородено второ дете и 14 фамилии за раждане на близнаци, като общата изразходвана сума е в размер на 30 350,00 лева
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР