Общината на Йерусалим възнамерява да събере от християнските деноминации повече

...
Общината на Йерусалим възнамерява да събере от християнските деноминации повече
Коментари Харесай

Йерусалим иска $180 млн. от всички християнски църкви

Общината на Йерусалим има намерение да събере от християнските деноминации повече от 180 милиона $ като налози от недвижимите си парцели, намиращи се в града.

"Дълговете за търговски площи, принадлежащи на църквата, надвишават 650 милиона шекела (около 187 милиона долара). Вече няма да желаяме жителите на Йерусалим да понесат тази тежест и да субсидират този грамаден дълг ", сподели кметът в изказване. Нир Баркат уточни, че всички в Йерусалим са равни пред закона, представен от "РИА Новости ".

Всички сметки на Йерусалимската патриаршия са блокирани от израелските управляващи, оповестяват гръцките медии. Засега християнските изповедания бойкотират решението и апелират новоприетия закон, който планува облагане с налози на всички здания, които не се употребяват с богослужебна цел.

Християнските водачи излязоха с обща декларация, в която отхвърлят „ данъчния харач “ като „ опровержителен на историческото място на църквите в Светия Град на Йерусалим и безнравствен свещения темперамент на Йерусалим, което заплашва способността на Църквата да служи на вярващите от целия свят “. „ Ние сме единни и безапелационни в позицията си да защитим своята благосъстоятелност и права “, се споделя в заявката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР