Общината да върне удържаната през 2020 г. такса битови отпадъци

...
Общината да върне удържаната през 2020 г. такса битови отпадъци
Коментари Харесай

Съветници предлагат: Да върнем такса смет на туристическия б...

Общината да върне удържаната през 2020 година такса битови боклуци на компаниите от туристическия отрасъл в Пловдив, наранени от възбраните по време на пандемия, оферират съветниците от Демократична България. Те настояват, че туризмът, в това число хотели, заведения за хранене, заведения, е най-пострадал бранш в страната.

Събраните средства не могат да се употребяват за други разноски, а единствено за действия, свързани със сметосъбиране, сметоизвозване и депониране, припомнят Йордан Иванов, Веселина Александрова, Веселка Христамян и Добромира Костова.

Те смятат, че парите са в наличност по сметките на общината и могат да се вземат от преходния излишък от предходната година от такса боклук, който е в размер на 523 395 лв.. Предложението е импортирано в непрекъснатите комисии на Общинския съвет за разискване.

Кметът Здравко Димитров не скри учудването си. „ В общинския бюджет няма остатък на средства. Приходите от такса боклук по закон се разходват единствено за почистването и поддръжка на депата и завода за преправка на битови отпадъци”, разяснява Димитров.

„ Не съм склонен. На какво съображение съветниците желаят да се върне към този момент начислената и платена такса боклук По същата логичност връщане на такса може да изиска всеки от нас, тъй като множеството от нас са наранени от пандемията.

Аз също желая да дам по един милион $ на всеки пловдивчанин, само че ги нямам. Колегите употребяват предизборната акция за популистки изявления. Това е несериозно”, отвърна зам.-председателят на локалния парламент от ГЕРБ Стефан Дедев.

Последната сесия се организира в понеделник, а предлагането за туризма е импортирано през днешния ден. Друго съвещание към този момент не е планувано, тъй като в деловодството до този миг са постъпили единствено три оферти, а и по време на предизборната акция е взето мълчешком решение да не се организират сесии, в случай че не се постанова да се взима незабавно решение. Причината е да не се трансформират в предизборна сцена.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР