Общинарите настояват за отстраняване на зам.-кметаСигнали за злоупотребите на бившия

...
Общинарите настояват за отстраняване на зам.-кметаСигнали за злоупотребите на бившия
Коментари Харесай

Съветници дадоха Боршош на Гешев

Общинарите упорстват за премахване на зам.-кмета
Сигнали за злоупотребите на някогашния началник на НДК са пратени и на АДФИ, Групово дело “Национална полиция” и Министерство на културата

Боршош бе съден и оневинен

Сигнали за злоупотреби от столичния заместник-кмет Мирослав Боршош като изпълнителен шеф на НДК изпратиха до основния прокурор Иван Гешев общински съветници от “Демократична България” в София.

Яна Тодоранова, Михаил Паргов и Симеон Ставрев са подали сигнали и до Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ), Групово дело “Национална полиция” и Министерството на културата за незаконосъобразни разноски от Боршош.

“Смятаме, че следва да бъде направена справедлива и всестранна инспекция за това дали Боршош е управлявал средствата на НДК по неуместен метод, дали е последвала щета за дружеството”, се показва в сигнала на тримата съветници.

По времето на Боршош броят на чиновниците на НДК доближава близо 400 души (3 пъти повече от цялото Министерство на културата по същото време). За година НДК е докаран до на практика банкрут, допълват от партията.

В поредност изявления през 2017 година “Труд” описа по какъв начин Боршош е харчел пари, предоставени целево на НДК за подготовка на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз за персонални потребности.

Бившият началник на НДК бе съден за занемареност и за подписване на неизгодни покупко-продажби. Делото приключи с оправдателна присъда за Боршош в края на март тази година. Прокуратурата стачкува решението на съда.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР