Община Враца стартира изпълнението на проект, по който ще бъде

...
Община Враца стартира изпълнението на проект, по който ще бъде
Коментари Харесай

Започва обновяването на общински жилища във Враца

Община Враца започва осъществяването на план, по който ще бъде осъществена реорганизация и ремонт на общински жилища. В рамките на плана ще бъдат актуализирани в модерни жилища 30 броя жилища общинска благосъстоятелност, намиращи се на бул. „ Васил Кънчов “ 2Б. Избраното мястото има обезпечен достъп до учебно заведение, детска градина, обществени услуги, пощенска станция, медицински център, Пътна полиция, автобусен и жп превоз. Обновените жилищата ще бъдат оборудвани и обзаведени с кревати, дрешници, шкафове, трапезни маси и столове, кухненски шкафове и други, както и с електроуреди.
Чрез осъществяването на плана Община Враца ще се усъвършенства материалната база на обществената инфраструктура, ще се увеличи енергийната успеваемост и ще се обезпечи налична архитектурна среда за хората с увреждания до жилищата.
Проектът „ Реконструкция и ремонт на общински жилища в модерни обществени жилища за настаняване на уязвими групи от популацията и други групи в неравностойно състояние “ е с дълготрайност 25 месеца и е на стойност 1 088 816,01 лева
Договорът за даване на безплатна финансова помощ сред Община Враца и Министерство на районното развиване и благоустройството, Управляващ орган на Оперативна програма „ Региони ви напредък “ 2014-2020 година, беше подписан преди дни. Проектът е създаден в осъществяване на Инвестиционната стратегия на Община Враца и е обвързван с приоритет „ Социална инфраструктура ”.
Като последваща мярка при обезпечаването на удобна среда за живот на уязвимите обществени групи, Община Враца планува даването на различни услуги, създаващи опция за поддръжка за тяхното обществено включване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР