Община Враца получи 26 млн.лв., с които ще бъдат закупени

...
Община Враца получи 26 млн.лв., с които ще бъдат закупени
Коментари Харесай

Подписахме договора за новите тролеи и електробуси

Община Враца получи 26 млн.лв., с които ще бъдат закупени 9 чисто нови тролейбуси и 13 чисто нови електробуси. Договорът за безвъзмездната финансова помощ бе подписан от Мария Попова, изпълняваща функционалностите на кмет, и министъра на околната среда и водите Нено Димов. На подписването участва и шефът на “Тролейбусен транспорт” Виктория Начева.
В рамките на плана за модернизиране на градския превоз на Враца ще бъдат закупени и 13 станции за зареждането на електрическите рейсове, една станция за бързо зареждане, като ще се реконструира и контактната мрежа.
Новият преносим състав ще дава отговор на всички европейски наставления, а всяко транспортно средство ще е с обезпечена налична среда за хора със специфични потребности.
При реализирането на плановите действия ще бъде внедрена интегрирана система за ръководство на превоза, включваща електронното таксуване на пасажерите и информация за разписанието на градския превоз в действително време. Новият екологичен превоз ще разполага със система за видеонаблюдение.
Средствата за модернизирането на градския превоз са обезпечени по Оперативна програма “Околна среда” 2014-2020г.
Към момента са закупени 14 чисто нови рейсове, като доставката на новопроизведените транспортни средства е в развой на осъществяване. Със закупуването на новите 9 тролейбуси и 13 електробуси, Враца освен резервира екологичния си превоз, само че и го надгражда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР