Община Враца обяви стойността на щетите, които нанесе ураганният вятър

...
Община Враца обяви стойността на щетите, които нанесе ураганният вятър
Коментари Харесай

Над 260 000 лв. е размерът на щетите от ураганния вятър във Враца

Община Враца разгласи цената на вредите , които нанесе ураганният вятър града доскоро повече от седмица. Пораженията по публични и частни здания и уреди е в размер на 268 200 лв..

Обектите ще бъдат подадени към Междуведомствената комисия към Министерския съвет , която ще вземе решение за компенсации. Това съобщи на среща с медиите заместник-кметът Петя Долапчиева, оповестиха от пресцентъра на Община Враца. „ До 27 януари подадените сигнали от жители в Информационния център са 40, като всеки един обект е посетен от специалисти, осъществен е оглед и остойностяване “, изясни зам.-кметът. 

Природната буря нанесе вреди и на църквите в село Власатица и село Бели извор, на храм „ Св.12 Апостоли “ във Враца, както и на защитната козирка в региона на пл. „ Софроний Врачански “ и павилиона на Кооперативния пазар. При частните обекти вредите са за над 165 000 лв. “, разяснява Долапчиева. Тя добави, че близо 70% от постройките на детски ясли и градини, учебни заведения и прилежащите им дворове имат провали от ураганния вятър. „ Всички шефове са се свързали със застрахователите, като следва до един месец да бъдат изплатени и компенсациите “, добави още Петя Долапчиева.

Ураганният вятър във Враца беше със скорост на поривите към 140 км/ч и изкорени доста дървета, повали осведомителни табели, изпочупи прозорци, смъкна изолации, прекъсна част от контактната мрежа на тролейбусите и на БДЖ, част от селата и кварталите на регионалния център останаха без ток, имаше леко ранени жители от счупени прозорци. Беше оповестено отчасти бедствено състояние . В отстраняването на вредите се включиха всички екипи на БКС Враца, спешни групи на „ Електрохолд “ и военни от локалното Военно формирование 54 990. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР