Община Враца обяви обществена поръчка на стойност 75 000 лв.

...
Община Враца обяви обществена поръчка на стойност 75 000 лв.
Коментари Харесай

Община Враца предприема действия срещу бездомните кучета

Община Враца разгласи социална поръчка на стойност 75 000 лева без Данък добавена стойност за осъществяване на действия за преодоляване и понижаване на популацията на безстопанствени животни, и по-точно бездомни кучета, за 2022 година
Дейностите плануват залавяне на безстопанствени животни; осъществяването на ветеринарномедицински услуги и операции /обезпаразитяване - външно и вътрешно, имунизиране и кастрация/, като изпълнителят на поръчката следва да транспортира кучетата до мястото за обработка и назад или до подслон.
Към актуалният миг Община Враца разполага с завършен през 2019 година подслон за безстопанствени животни, само че той към момента не е пуснат в употреба, заради което безстопанствените животни ще се връщат по местата, от които са взети след осъществяване на операциите, предмет на въпросната социална поръчка.
Няма да се позволява връщането на третираните кучета в дворове на детски ясли и градини, учебни заведения, лечебни заведения и наоколо до площадки за игра на деца и автомагистрали.
Животните ще бъдат маркирани посредством татуиране на едното ухо с идентификационен номер или електронен чип и V-образно прекопирване на другото ухо, или друга забележима ушна маркировка.
Съгласно Закона за отбрана на животните, закрилата им се показва в запазване на техния живот, здраве и положително положение, предпазването им от нечовешко, грубо и изключително грубо отношение, обезпечаване на подобаващи грижи и условия за живот, съобразени с техните физиологични и поведенчески особености, се споделя в техническата спецификация към поръчката.
Крайният период за подаване на поръчки за присъединяване в общественото съревнование е 9 февруари.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР